Telefoon: 013 / 32 61 36


Spray Tanning

Spray tanning is in! Klaar voor een avondje uit, je trouwfeest nadert, een vakantie naar het zuiden in short en top, geen zin in witte benen en bleek gezicht of gewoon liever de veilige weg van bruin zonder zon… Na een spraytanningsessie bij Instituut Vanessa krijgt je huid, in de kortste tijd, een natuurlijk bruine kleur… zo mooi en egaal dat je er zelf perplex van staat!

30€ / spray sessie

Hoe werkt dit?
Spraytanning is geschikt voor:
 • Klanten die niet onder de zonnebank willen of kunnen, maar toch dromen van een mooi bruin kleurtje
 • Klanten die snel (al na 1 keer) een optimaal bruiningsresultaat willen (voor bijvoorbeeld een feest, avond uit)
 • Klanten met huidtype 1
 • Klanten van alle leeftijden (ook jonger dan 18 jaar!)
Hoe gaan we te werk?

De voordelen van manueel sprayen door een gediplomeerde zonneconsulente.
 • Perfect egale bruine kleur gegarandeerd
 • Geen strepen, geen vlekken
 • Gepersonaliseerd sprayen met aandacht voor detail
 • Aangename geur
 • Je kiest zelf de sterkte van de sprayvloeistof
Wil je langskomen voor een spraytan?

Dan maak je best op voorhand telefonisch (013 / 32 61 36) een afspraak met de zonneconsulente.
Voorbereiding

Hoe bereid je je huid voor?

 • 1 dag van tevoren de huid scrubben, zodat dode huidcellen verwijderd worden.
 • Gebruik geen parfum, deodorant of oliehoudende bodylotion.
 • Waxen of scheren: best 2 dagen vóór de spraytan sessie.

Welke kleren draag je best?

 • De natuurlijke kleurstof in de spraysolution kan delicate weefsels zoals acryl en zijde definitief verkleuren. Draag daarom donkere kleding, liefst van katoen.
 • Geen strakke kledij.
 • Laat juwelen en uurwerk thuis.

Hoe verloopt een spray sessie?

De fijne nevel wordt volgens een specifiek spraypatroon op je huid aangebracht. Het DHA kleurt enkel de bovenste huidlaagjes en door de reactie met de proteïnen kleurt je huid in de volgende uren geleidelijk bruin. De natuurlijke kleurstoffen geven je meteen kleur.
Zo kan de persoon die de spray aanbrengt, zien of alle delen van het lichaam voldoende gesprayd zijn. Deze natuurlijke kleurstoffen was je bij de eerste douche van je huid af. Een spraysessie duurt ongeveer 30 minuten voor het hele lichaam.

Hoe kan je je Sunless Tan zo lang mogelijk behouden?

Hydrateren is de boodschap… best met een bodylotion die ook zelfbruiner (DHA) bevat. Het gelaat, dat het snelst kleur verliest, kan je ook thuis bijkleuren met een Sunless spray of lotion.

Voor wie is Spray Tanning geschikt?

Voor iedereen! Jong en oud, ongeacht het huidtype. Wel opgelet met eczeem, psoriasis of wondjes. Ook tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, liever geen spraysessie.
FAQ - Veel gestelde vragen
Heb je een vraag in verband met spraytanning die je hier niet terugvindt?
Laat het ons weten!

Telefoon: 013 / 32 61 36

Wat kan ik doen om mijn huid optimaal voor te bereiden op de spraytan?

Vóór de spraytanningsessie scrub je de huid zachtjes en neem je een douche. Vooral de ellebogen en de knieën moet je goed scrubben. Smeer zeker geen bodylotion! Voor een optimale voorbereiding kan je de Color Buffer Exfoliator van California Tan gebruiken als scrub. Vraag er naar bij je zonneconsulente.

Hoelang moet ik wachten vooraleer ik me mag douchen na de spraytan?

Na de spraytan wacht je best een nacht vooraleer je je opnieuw doucht. Zo kan de sprayvloeistof optimaal inwerken op je huidoppervlak.

Hoelang duurt een spraytansessie?

Een spraytansessie duurt 20 tot max. 30 minuten.

Hoeveel kost een spraytan?

Een spraytanningsessie kost 30€.

Ik heb binnenkort een feestje. Wanneer plan ik best de spraytansessie?

Heb je een belangrijk feestje of speciale gebeurtenis in het vooruitzicht (huwelijk, verjaardag, enz) en heb je nog nooit een spraytanning gehad? Dan plan je best een spraytanning als test op voorhand. Zo kan je het effect al eens ervaren op je huid vooraleer die grote dag is aangebroken. Ook kan je evalueren of de kleur van de sprayvloeistof naar wens is, hoe je gelaat en benen reageren op de spraytan, enz. Is die grote dag dan bijna aangebroken, dan plan je de spraytansessie best één of twee dagen op voorhand. Zo kan de sprayvloeistof optimaal inwerken, kan je je de volgende dag douchen en is je kleuring maximaal als het feestje start. Daarom is het ook niet aan te raden de spraytansessie te plannen op de dag van je speciale gebeurtenis. De kleuring komt dan pas ten volle tot zijn recht de dag erna.

Wanneer is het effect van de spraytanning op mijn huid maximaal?

Wanneer je het instituut verlaat na je spraytanningsessie, zal je merken dat het kleurverschil met voor de spraytanning niet groot is. De sprayvloeistof heeft wat tijd nodig om in te werken op je huidoppervlak. Om precies te zijn, is de verkleuring van je huid pas op zijn best na een nachtje slapen. Als je je ‘s morgens gedoucht hebt en je afdroogt, zal je het volledige effect van de spraytanningsessie kunnen bewonderen.

Hoelang blijft een spraytan zichtbaar?

De dag na de spraytanningsessie is de bruine kleur van je huid optimaal omdat de sprayvloeistof een nachtje heeft kunnen inwerken op je huidoppervlak. Vervolgens zal je 5 tot 10 dagen kunnen genieten van een stralend bruine huid. Heel geleidelijk aan zal de kleuring verdwijnen als je je doucht, sport, gaat zwemmen, enz. Je huid vernieuwt zich en zo verdwijnt ook de spraytanning.

Geeft een spraytan af op mijn kleding?

Neen, je kan zorgeloos genieten van een spraytan in een witte broek of kleedje. Enkel de dag van de spraytan draag je best geen witte, strakzittende kleding. Vooral in de warme zomermaanden kan schuring of zweten er voor zorgen dat je bruine kleurtje wat afgeeft op je kleding. Dit is echter uitzonderlijk. Nadat die eerste dag gepasseerd is en je gedoucht hebt, kan je zonder problemen je favoriete witte kleding weer dragen.

Hoe kan ik mijn mooie, bruine kleurtje zo lang mogelijk behouden?

Om zo lang mogelijk van je spraytanning te genieten, moet je ervoor zorgen dat je huid altijd goed gehydrateerd is en zeker niet uitdroogt.